Skal idrætten overleve bliver vi nødt til at følge med tiden. Det er langt fra alle i idrættens verden, der er klar herpå, men hvis du er klar, så er du landet det rette sted!

Vi lever i en tid hvor børn og unge bliver udsat for ufatteligt mange mere eller mindre attraktive tilbud, derfor er det endnu vigtigere end nogensinde før, at idrætstilbud er mere end bare et sted, hvor der dyrkes idræt. Idrætstilbud skal være bæredygtige på flere parametre ikke bare dygtiggørelsen indenfor idrætten. Fokus må i dag også ligge på at skabe idrætsglæde og dermed at motivere til succesoplevelser gennem styrkelse af selvværd og opmærksomhed på trivsel. Kun ved at skabe rammer for et stort engagement overlever idrætten.

Det store spørgsmål er dog, hvordan!

 

Idrættens overlevelse

Udover at tilbyde foredrag som inspiration til idrættens overlevelse, så er her mine tre bud på, hvordan vi bedst hjælper udøverne:

 

Certificering

Læs mere om certificeringen i konceptet: Udøveren i centrum.

Workshop

Bliv klogere på de forskellige workshops jeg tilbyder.

Supervision

Læs mere om supervision her og hvordan jeg hjælper.

Certificering

Gennem min idrætskarriere, uddannelse og brede erfaring som underviser har jeg brugt tid på at spekulere over, hvordan vi sikrer idrættens overlevelse. Jeg er kommet frem til et koncept, hvor jeg har udviklet flere modeller som indrammer bl.a. idrætsglæde, motivation og interaktion. Udover egne modeller trækker jeg på anerkendt teori med flere modeller. Det hele har jeg sat sammen til et forløb, som jeg kalder “Udøveren i Centrum”.

Forløbet munder ud i en certificering og er således en opkvalificering af henholdvis trænere, forældre og ledere. En certificering som ikke bare gavner udøverne, men som også udvikler deltageren på det personlige område og giver kompetencer, som kan bruges i alle livets aspekter, fordi det har fokus på det relationelle.

Gennem certificeringen investerer man som træner, forældre eller som idrætsklub og -forening således ikke blot i udøvernes idrætsoplevelse, oveni får deltagerne mulighed for at udvikle sig på et personligt plan, hvor menneskelige kompetencer er i fokus. Kompetencer som kvalificerer dem videre på deres vej. Tiden er passé for kurser med ensidigt fokus på dygtiggørelse af idrætsfærdigheder. Viden til sådanne kompetencer findes nemt på YouTube indenfor hvert enkelt idræt.

Som bevis på gennemførelse af certificeringen følger et diplom og et logo, som kan bruges frit fx på hjemmeside.

 

Udøveren i Centrum

Certificeringen sker gennem et forløb fordelt over seks moduler. Forløbet er bygget op omkring filosofien: “Ingen udøvere – ingen idræt”. Netop derfor er der taget udgangspunkt i altid at have udøveren i centrum. Forløbet er bygget op omkring 6 temaer som alle sætter udøveren i centrum.

Modultemaerne er: Dannelse, Idrætsglæde, Motivation, Interaktion, Gruppen og Individet. DiGiMi.

I hvert modul går vi i dybden med det enkelte tema og bliver klogere på, hvordan man som ansvarlig for udøverne hjælper dem bedst muligt med at opleve idrætsglæde og skabe meningsgivende idrætsmiljøer.

I alle modulerne er der indtænkt modeller og figurer, der gør indholdet nemt at huske, idet der er taget afsæt i at vores visuelle hukommelse er langt bedre end den auditive.

Samtidig er der sikret at refleksionsniveauet hos den enkelte deltager aktiveres mest muligt, bl.a. gennem spørgsmål, opgaver og cases.

Certificeringen tilbydes online såvel som fysisk. Online er det muligt at tilmelde enkeltvis. Ved fysisk deltagelse er det nødvendigt, at I er en gruppe og har lokaler til rådighed.

Hvert modul varer mellem 45 min til 1,5 time. Det anbefales at have ca. 14 dage mellem hvert modul, så der er tid til at afprøve den nye viden og modellerne i praksis.

 

workshop

Vi lærer og husker bedst ved reference til vores egen erfaring.

Er det noget vi kan se for os, som vi kan relatere os til eller er det noget vi får lov at prøve selv?

Ja, så er der stor sandsynlig for, at vi husker det for altid.

I workshops tager vi udgangspunkt i jeres behov og jer som gruppe. I bliver sat på arbejde. Ikke for at arbejde hårdt men for at arbejde sammen og blive klogere på jeres muligheder for at skabe mere glæde og motivation. Så resultaterne og udvikling kommer naturligt til jer.

En workshop kan være lige fra 2-4 timer til forløb over flere omgange. I centrum er jeres udgangspunkt og de udfordringer i står med. I får konkrete værktøjer til at forstå og håndtere netop det I står med i forbindelse med at finde motivationen og glæden frem, så det bliver meningsfuldt at deltage og samtidig styrker sammenholdet.

Workshops der styrker jeres medlemmer

Workshops tilpasses, så de passer til jer i både tid og sted. Book endelig en gratis samtale for at få afklaret, hvordan jeg skaber det bedste workshop til jer. Har I særlige ønsker og fokusområder, så lad mig endelig høre herom.

Book en gratis samtale

Lær din målgruppe at kende, så dine budskaber går klart igennem.

Som underviser og træner er noget af det allervigtigste at kende sin målgruppe, hvis du som træner ikke har styr på din målgruppe går dine budskaber højst sandsynlig ikke ind hos modtagerne, og så er du lige vidt eller rettere så misser udøverne den store viden, som du forsøger at videregive.

I en workshop med fokus på målgruppen giver jeg konkrete redskaber til at blive klogere på hvem det er du står overfor som træner og hvilke små teknikker du kan bruge for at fange udøvernes opmærksom bedst muligt uden at du behøver blive vred og råbe af dem.

Lær hvordan du som træner hjælper alle.

Som træner kan man hurtigt bliver grebet af enten at hjælpe de som er mest motiverede eller de som er de bedste på holdet.

I workshoppen lærer I, hvordan man som træner har lige fokus på alle og får indsigt i at der altid vil være individuel niveauforskel på et hold. I får redskaber til hvordan det er muligt at hjælpe alle uanset om udøverne har forskelligt niveau. Og så får en forståelse for hvad det kan udvikle udøverne at øve med andre der har et andet niveau end en selv.

 

Lær hvordan konkurrence bruges bedst muligt

Som træner er det nemt at benytte sig af konkurrences mange fordele, men lige så vigtigt som det er at udnytte fordelene lige så relevant er det at forstå hvordan konkurrence kan ødelægge idrætsoplevelsen for udøverne, hvis konkurrencen misbruges.

 Gennem min erfaring I at forstå spillet I konkurrence og slå til når det gælder, så har jeg en dyb indsigt hvorfor det er så vigtigt at bruge konkurrence på den rette måde, så udøverne styrkes til at gøre deres bedste når det er vigtigst.

Supervision

Supervision er et stærkt værktøj til hurtigt at få en klar fornemmelse af, hvordan det ser ud udefra og opleves af andre.

Vores måde at undevise, formidle og lede på hænger ofte sammen med den måde, som vi selv er blevet undervist eller ledt på. Det kan gøre, at det kan være svært at se hvordan, der kan være andre måder at gøre tingene på.

Målet med supervision er at styrke træneren eller lederen med primært fokus på formidling og pædagogiske virkemidler, så deltagerne oplever mere glæde og får flere succesoplevelser.

Det er centralt for mig at være opmærksom på, hvordan vi med vores sprog og adfærd påvirker os selv og hinanden. Jeg tager afsæt i billeder og ved, hvor vigtigt det er, at vi kan forestille os, hvordan det vi ønsker os ser ud eller føles.

Supervision kan foregå lige fra en enkelt gang til længere forløb, hvor jeg følger med og sikre optimal udvikling.

 

Få hjælp til den mentale verden

Har du brug for hjælp til at forstå det mentale spil på såvel som uden for banen?

Har du brug for individuel sparring, så hjælper jeg dig gerne med at styrke dit mindset, så det bliver nemt at koncentrere dig om det, der er vigtigst, når det er vigtigst. 

Jeg har altid haft en særlig evne til at slå til, når det gælder. Det er noget alle kan lære. Det kan jeg også lære dig.

Det kan være meget forskelligt, hvad du har brug for og det kan derfor variere fra en enkelt times sparring til et forløb over en længere periode. Det vigtige er, at du hver gang mærker en forskel.

Til at starte med kan det kan være rart at få afklaret om jeg er den rette til at hjælpe dig, derfor har du mulighed for at booke en uforpligtende gratis samtale med mig.

Måske er du ved at miste lysten til at dyrke idræt selvom du elsker din idræt. Jeg kan hjælpe dig med at få idrætsglæden igen og give dig en indsigt, hvad du skal være opmærksom på for at styrke din motivation.